UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI FACULTATEA DE ? Ianos I. (2000), Sisteme teritoriale, Editura Tehnica, Bucuresti; Ielenicz M., Sndulache I., 2008, Dealurile i podiurile Romniei, Editura Universitar,

  • Published on
    05-Feb-2018

  • View
    215

  • Download
    1

Transcript

  • UNIVERSITATEA DIN BUCURESTI

    FACULTATEA DE GEOGRAFIE

    TEMATIC ADMITERE

    Master: Geografie aplicat i dezvoltare regional

    Sesiunea iulie septembrie 2017

    1. Caracterizarea complex a unor uniti geografice (Carpaii Orientali, Podiul Moldovei,

    Cmpia de Vest).

    2. Amenajare, organizare i dezvoltare durabil a spaiului geografic. Noiuni i concepte. 3. Ciclonii i anticiclonii. 4. Tipuri genetice de lacuri. 5. Rspndirea i tipologia aezrilor urbane i rurale din Romnia. 6. Relieful glaciar montan tipuri de gheari, ageni, procese i forme de relief. 7. Relieful fluviatil (lunci, terase, tipuri de vi, captri). 8. Arii naturale protejate n Romnia.

    Bibliografie

    Achim F., (2015), Geografie fizic a Romniei, Editura Transversal, Bucureti;

    Achim, F., (2016), Geomorfologie, Edit. Universitar. Bucureti;

    Cndea, M, Bran F 2001, Spaiul geografic romnesc, Editura Economic, Bucureti;

    Grecu Florina, (2010), Geografia cmpiilor Romniei, note de curs, vol. I, Editura Universitii,

    Bucureti;

    Erdeli G., Cucu V., (2006), Romnia. Populaie, Aezri umane, economie, Edit. Transversal,

    Bucureti

    Ianos I. (2000), Sisteme teritoriale, Editura Tehnica, Bucuresti;

    Ielenicz M., Sndulache I., 2008, Dealurile i podiurile Romniei, Editura Universitar,

    Bucureti

    Ielenicz M., (2007), Geomorfologie general, Ed. Universitar Bucuresti;

    Ielenicz M., Patru Ileana, 2005, Geografie fizica a Romaniei, vol. I, Ed. Universitara, Bucuresti;

    Ielenicz M., (2007), Romania geografie fizica clima, ape, vegetatie, soluri, mediu, vol. II, Ed.

    Universitara, Bucuresti;

    Ielenicz M., Oprea R., (2011), Romnia Carpaii (I caracteristici generale), Edit.

    Universitar, Bucureti;

    Ciulache S., (2002), Meteorologie i Climatologie, Edit. Universitar, Bucureti;

    Ciulache S., Ionac Nicoleta (1995), Fenomene atmosferice de risc, Editura tiinific,

    Bucureti;

    Piota I., Zaharia Liliana, (2002), Hidrologie, Edit. Universitii, Bucureti;

    Posea Gr. (1997), Cmpia de Vest a Romniei, Edit. Fundatia Romnia de Mine;

    Posea Gr., Popescu N., Ielenicz M., (1974), Relieful Romniei, Ed. Stiintifica, Bucuresti;

    ***, 1983, Geografia Romniei, vol.I Geografia fizica, Ed. Acad., Bucuresti;

    ***, 1984, Geografia Romniei, vol II Geografia uman i economic, Edit. Academiei,

    Bucureti;

    ***, 1989, Geografia Romniei, vol III, Edit. Academiei, Bucureti;

    ***, 1992, Geografia Romniei, vol IV Regiunile pericarpatice: Dealurile i Cmpia Banatului

    i Crianei, Podiul Mehedini, Subcarpaii, Piemontul Getic, Podiul Moldovei, Edit.

    Academiei, Bucureti;

    www.natura2000.ro/cms/file/download.php?object_id=627&file_id=705

    http://www.natura2000.ro/cms/file/download.php?object_id=627&file_id=705

Recommended

View more >